رئیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: مصرف نان سبوس‌دار در هر وعده غذایی30 تا 40 درصد خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و گوارشی را کاهش می‌دهد.

میترا مودی منطقه خراسان‌جنوبی، اظهار کرد: چیدن نان‌های داغ بر روی هم‌، کپک زدگی را تسریع‌، فساد زدگی را تسهیل و ضایعات نان را تشدید می‌کند. قبل از سرد شدن کامل نان‌ها، آنها را دسته نکرده و همچنین نان سرد شده را نیز پلاستیک در بسته بگذارید.
وی با بیان اینکه حرارت نان باعث کپک‌زدگی زود رس آن می‌شود، افزود: از دسته کردن نان داغ جدا پرهیز کرده و تولید نان خوب مستلزم داشتن آرد با کیفیت، نانوای خوب و نگهداری صحیح است. دادن نان کپک زده به گاوها مضر و سرطان‌زا بوده و همچنین موجب آلوده شدن شیر آنها می‌شود. همچنین از خرید نان اضافی خودداری شود زیرا خرید نان مازاد بر نیاز روزانه یکی از علل افزایش ضایعات نان است.
مودی با اشاره به اینکه از خوردن نان سبوس‌دار در وعده‌های غذای خود غافل نشوید، تاکید کرد: مصرف نان سبوس‌دار در هر وعده غذایی 30 تا 40 درصد خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و گوارشی را کاهش می‌دهد.
وی با بیان اینکه خوردن نان سبوس‌دار مانع از جذب سریع قند و چربی در خون می‌شود، اظهار کرد: نان‌های تیره (حاوی سبوس بیشتر) ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان‌های سفید و روشن دارند. هر چه سبوس آرد بیشتر، ارزش غذایی آن نیز افزون‌تر و هر چه سبوس آرد کمتر، ارزش غذایی آن نیز کمتر و کیفیت نان نیز پایین خواهد بود.
رئیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه نانی که پس از سرد شدن با سفره حمل و نگهداری شود، مطبوع‌تر و ماندگار خواهد بود، یادآور شد: انباشته شدن نان داغ قبل از سرد شدن‌، باعث تغییر حالت ظاهری، بیات شدگی زودرس، تسریع در کپک‌زدگی، تشدید ضایعات و ایجاد بیماری گوارشی می‌شود.
مودی با بیان اینکه بین حرارت، طوبت و کپک زدگی رابطه‌ مستقیم وجود دارد، افزود: نان‌هایی که به صورت داغ بر روی هم دسته شوند، محیط مناسبی را برای فساد میکروبی و کپک زدگی فراهم می‌سازند.
وی خاطرنشان کرد: نان خوب نانی است که آرد آن خوب، خمیر آن تخمیر شده، نانوایش ماهر و مصرف‌کننده‌ آن واقف به اصول نگهداری صحیح باشد.