مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور گفت: با توافق سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ برای مصرف کنندگان 9 هزار و 250 تومان تعیین شده که منتظر ابلاغ آن از سوی ستاد تنظیم بازار هستیم.

«برومند چهار آیین» در نشست خبری درباره آخرین وضعیت صنعت مرغداری کشور و قیمت ها افزود: قیمت پیشنهادی ما برای هر کیلوگرم مرغ زنده 6 هزار و 800 تومان و برای مصرف کننده 9 هزار و 600 تومان بود اما با قیمت 9250 تومان موافقت شده است.

وی با بیان اینکه قیمتگذاری دستوری دولت کمکی به تولیدکنندگان و مصرف کنندگان نمی کند، اظهارداشت: ابلاغ دیرهنگام قیمت مرغ، همان سرکوب قیمت کارشناسی شده است.

این مقام صنفی مرغداران ادامه داد: در شرایط کنونی با قیمت های دستوری نمی توان بازار را کنترل کرد زیرا اگر سود اقتصادی تولیدکننده تامین نشود، علاوه بر کاهش تولید و عرضه با افزایش قیمت ها مواجه می شویم.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور افزود: هزینه های تمام شده گوشت مرغ بالاست؛ دلیل آن «نرخ تورم و هزینه های حلقه های مرتبط با صنعت طیور» است که مستقل از یکدیگر اثرگذارند؛ به عنوان نمونه واحدهای تولیدکننده، واحدهای جوجه یکروزه، کشتارگاه ها و کارخانه ها مستقل از هم، فعالیت دارند و همین مساله سبب افزایش قیمت ها می شود.

به گفته چهارآیین، قیمت منطقی گوشت مرغ برای مصرف کنندگان 10 هزار تومان است؛ اکنون قیمت تمام‌شده هر کیلوگرم مرغ زنده برای تولیدکننده 6 هزار و 200 تومان است که با احتساب سود هشت درصدی باید 6 هزار و 800 تومان خریداری شود در حالی که اکنون نزدیک به 6 هزار تومان خریداری می شود و این یعنی زیان 600 تا 700 تومانی در هر کیلوگرم برای تولید کنندگان.

وی افزود: با توجه به وضعیت کنونی تولید گوشت قرمز در کشور و جهان، به نظر می رسد در 25 سال آینده گوشت قرمز حکم خاویار را پیدا کند، بنابراین گوشت مرغ می تواند جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز باشد.